Uçan Karınca

Halk arasında uçan karınca denilen böcek türlerinin aslında kanatlı karınca olarak bilinen karında türleri arasında en yetenki olan böcekleridir.Son yıllarda ülkemizde oldukça çok sayısı artan uçan karıncalar bu yaz patlama noktasına gelceğini ve evlerimizi istila etceğini tahmin ediyoruz çünkü özellikle ileçe belediyelerinin zamanında yapmadığı ilaçlama çalışmalar yüzünden yumurta dönemleri oldukça rahat üremiş ve çoğalmış olmalarıdır.Uçan karıncalar gennelikle ışığa gelen böcek türleridir bu yüzden onları evlerimizdeki avizelerde yada çok sık olarak mahalle lambalarının etrafında yüzlercesini görmemiz mümkündür.Uçan karıncaları gennelikle birden geldiğini ve yok olduğunu sansanızda akşamları ortakay çıkan uçan karıncalar akşam karanlığında evlerinizde ışıklara birden akın edicektir .

Kanatlı karıncalar içinn diğer sinek ilaçlarını kullanmanız sadece vakit kaybına neden olucaktır çünkü bu karıncaların metobolizması sineklerden çok daha güçlü oldukları için etki etmiyceklerdir.Ama kanatlı karınca ilaçlanırken tıpkı sinekler gibi süpkürtmeli sıvı ilaçlama yapılır yanlız farklı olarak hazırlanan ilaç uçan karıncalar için hazırlanır yani içindeki kimyasal maddeler kanatlı karıncaların maksimum düzeyde etkileneceği şekilde ziraat mühendislerimizce hazırlanmaktadır.Uçan karıncalardan kurtulmanın en sağlam yolu evinizde bu yöntemle ilaçlama yaptırmaktır ama illada ben kendim ilaç yapıcam diyorsanız uçan karıncalar için şu ilacı tavsiye edebilir.Kanatlı karıncalar tıpkı diğer akraba türleri gibi belli rota izlerler yani nasıl karıncalar evlerimize hep aynı yol üzerinden girer ve yine aynı yol üzerinde geri dönerse tıpkı uçan karıncarda akşamları evlerimize aynı yerlere gelicektir.Eğer uçan karıncalar(kanatlı karınca) evlerimizde müdahele etmezseniz yaz sezonu boyunca yani üç boyunca sürekli olarak akşamları çıkacaklardır.Özellikle bu karıncaların tekrar tekrar evlerinize girmesini istemiyorsanız mutaflarınız açık kaplarda yiyecek bırakmayınız.Evinizdeki nemli yada rutubetli bölgeleri temiz tutmaya gayret ediniz.

Marmara ilaçlama olarak hiç bir mekan ve hiç bir böcek türü ayrımı yapmadığımız gibi uçan karıncaları ilaçlama ve kurtulmanız konusunda %100 garantili ve ekonomik çözümler sunmaktayız.Her ilaçlama ‘dan sonra siz değerli müşterilerimize gerekli bütün yasal evrakları veren ilaçla şirketimiz Sağlık Bakanlığından Ruhsatlı yasal Türkiyenin ilaçlama sektöründe lider firmasıdır.

Kanatlı karınca veya uçan karıncalardan kurtulmak ilaçlama fiyatlarımız öğrenmek için lütfenn 444 88 18 çağrı merkezimi veya iletişim bölümünden size en yakın olan telefonu arayabilirsilir yada servis talep formunu ayrınıtılı bir şekilde doldurak(evinizde hangi böcek var,genel istekleriniz,nerde oturduğunuz) bize gönderirseniz arkdaşlarımız size 10 dk içinde dönüp bütün aklına takılan sorulara cevap vericektir.

Uçan karıncalardan nasıl kurtulcam diyorsanız
DDT evet ziraii ilac satılan yerlerde olur ama çok çok dikkat edilmesi gerekn bir ilaçtır nitekim ilacın arkasında yanlış kullanımlarda ne gibi zarar verceğini yazmaktadırQUOTE solunum, sindirim, deri yoluyla organizmaya girer. Yağlı eriticilerle daha toksiktir. DDT sinir uçları ile merkezi sinir sistemine ulaşarak solunum felci yapar.

BELİRTİLERİ
Baş ağrısı, bulantı ve kusma, diyare, taşikardi (nabzın hızlanması) ve kan basıncının düşmesi.

İLK YARDIM
Kişinin DDT ile teması kesin olarak kesilir. Solunum sağlanır. Hasta sıcak tutulur. Antidot olarak atropin kullanılır.
Oral yolla alınmışsa mide lavajı, boşaltıcı lavman ve müshil verilir.

Uçan Karıncalar İle İlgili Haberler

uçan karıcalar resimerli,uçan karınca resimMuğla‘nın Datça İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıktaki Karaköy Körmen Limanı, kanatlı karıncaların istilasına uğradı. Karıncaların lodosun etkisiyle bölgeye geldiği öğrenildi.

Datça İlçesi Karaköy Körmen Limanı’nda, dün (Perşmembe) saat 08. 00 sıralarında kısa süreli esen lodosun ardından ortaya çıkan binlerce kanatlı karıncalar, görenler şaşkına çevirdi. Karıncalar yaklaşık bir saat sonra geride yüzlerce ölü bıraktıp ortadan kayboldu. 32 yaşındaki Özgür Telli, sabah saat sekiz sıraları uyandığını ve temizlik için dışarı çıktını belirterek, “Dışarıda çok durgun bir hava vardı. Adeta yaprak bile kımıldamıyordu. Bir ara beş dakika kadar lodos esti. Lodosun ardından uçan sinekler bölgede yoğunlaşmaya başladı. Kanatları çok büyük kendileri de çok büyük olan sinekler ısırıyorlar ve daha sonra ölüyorlardı. Nereden kaynaklandığını bilemiyorum” dedi.

Bodrum feribotunun hareket etmesinden hemen sonra kanatlı karıncaların azalmaya başladığını ifade eden Telli, “Geride binlerce kanatlı karınca ölüsü kaldı. Bu olayın bilimsel anlamda araştırılması gerekiyor. Bu kanatlı karıncalar nereden geldiler, nereye gidiyorlar. Burada her taraf temiz, çevrede çöp ya da kirlilik yok. Datça‘nın en güzel köşelerinden biri ama burada ortaya çıkabiliyorlar. Bugüne kadar burada hiç böyle bir olmaya tanık olmadım” diye konuştu.

Bir önceki yazımız olan Örümcek Ne Yer başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.