Çekirge İlaçlama

Çekirge düzkanatlı ailesine ait ılıman ve sıcak iklimlerde yaşayan böcek türüdür.Çekirgelerin altı ayağı , üç halkalı gövdesi ve iki kanadı vardır.Kanatları çift sıralı ve pürüzsüzdür.Çekirgeler solunum sistemi olarak trake solunumu yaparlar.Ağızları sağlı ve sollu olmak üzere iki çengelli kıskaçtan oluşmaktadır.Çekirgelerin algı için 1 çift antenleri mevcuttur.Çekirgenin ön ayağı kısadır orta ile arka ayağı ön ayağa nispeten daha uzundur. Bu sayede Çekirgeler arkadaki ayaklarından güç alarak sıçramalarını daha çok yapar.Çekirgenin geri kanat kısmı kıvrık ve zarlıdır.Çekirgenin ön kanat kısmı örtme işlevini görür. Çekirge erkekleri kanat kısımlarının altını birbirine sürterek sesler çıkarır.Çekirgeler bulundukları ortamın rengine girerek kendilerini gizleyebilirler.Çekirgeler Bitkiler , böcekler meyve yiyerek beslenir.Çekirgeler yumurtlama yöntemiyle çoğalırlar.Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görülürler ve ürerler.Yumurtalarını yeşillik ve ekinlerin içlerine bırakırlar.Çekirgelerin ömürleri 3-5 ay kadardır. Genellikle tarla,otlak ve çayırlarda görülür.Çekirgeler bitkisel kökenli beslenirler.Gıda sıkıntısı çektiklerinde başka bölgelere giderler.

ÇEKİRGENİN ZARARLARI

Çekirgeler insanı ısırmazlar ve direkt insana zarar vermezler.Ancak çekirgeler sürüler halinde uçtukları için tarla ve ekinlere büyük zararlar verirler.

ÇEKİRGE İLE MÜCADELE

Çekirge ile mücadeleyi işin ehli kişilere bırakmak gerekir. Çekirge ile mücadele için kesinlikle bakanlık onaylı özel ilaçlar ve profesyonel yöntemlerle ilaçlama yapmak gerekir. ŞAFAK ilaçlama olarak müşteri memnuniyetine dayalı çalışmayı prensip edinerek ,Sağlık bakanlığı onayını ve tecrübemizi birleştirerek size 7/24 kesintisiz hizmet olanağıyla çözüm ortaklığı sunuyoruz.

Bir önceki yazımız olan Deri Böceği ilaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.