KALORİFER BÖCEĞİ

Kalorifer böceği, türüne bağlı olarak farklı yapılarda ve farklı renklerde olan bir böcek türüdür. Halk arasında genellikle alman hamam böceği olarak bilinir. Bu böceklerin bazı özellikleri diğer böceklerden farklıdır. Kalorifer böcekleri diğer böcekler ile aynı ortamı paylaşırlar ve diğer böcekler ile aynı ortamda uyum içinde yaşarlar. Kalorifer böceği yapı ve şekil olarak yaşadığı yere göre farklı özellikler taşır. Kalorifer böceği ( alman hamam böceği ) genel olarak 2 ile 3cm boyunda, vücudu üzerinde sert kabuğu bulunur. Bu böceklerin baş kısmında çok uzun bir antenleri vardır.

Alman hamam böcekleri geceleri aktif olup beslenmesini genellikle geceleri yapar ve aynı zamanda yer değiştirmeleri ve diğer tüm faaliyetlerini geceleri yaparlar. Gündüzleri ise bu böcekler bulunduğu yerin kenar kuytu kısımlarında dinlenerek geçirir. Yani ortalama olarak günün 16 saatine yakın bir zamanını dinlenerek geçirir. Kalorifer böcekleri bulunduğu ortama bağlı olarak farklı besinleri yer. İnsanların yaşadığı alanlarda bulunan bu böcekler genellikle ortalıkta bırakılan her türlü besinleri ve organik atıkları besin olarak kullanır. Bu böcekler beslenmesinde hayvansal gıdaları tükettiği gibi bitkisel besinlerden de beslenir. Bu böcekler insanlara birçok hastalığı ve mikrobu bulaştırdığı için mutlaka dikkatli olmak gerekir.
Kalorifer böceği çok sayıda ürer ve çok sayıda yumurta bırakır. Her yumurta bırakmada 300 – 350 civarında yumurta bırakır. Bu böceklerin yumurtaları ortamın sıcaklığına bağlı olarak 2 – 3 hafta içinde açılır ve yavru kalorifer böcekleri çıkar. kalorifer böcekleri beslenirken aynı zamanda bu besinler ile insanlara mikrop bulaştırırlar ve hastalıklara neden olurlar. Kalorifer böceklerinin besinler üzerinde gezinmesi, besinler üzerine dışkı ve salya bırakması ve aynı zamanda besinler üzerine yumurta bırakmak ile hem besinleri bozarlar hem de bu yolla insanlara hastalık ve mikrop bulaştırırlar.

Bünye olarak çok sağlam olan bu böcekler çok yüksek ısıya dayanabildiği gibi çok soğuk havalarda da yaşayabilirler.
Açlığa ve susuzluğa da dayanıklı olan bu böcekler aç olarak 2 ay kadar yaşayabildiği gibi susuz olarak 1 hafta 10gün olarak yaşayabilir.

Kalorifer böceği ilaçlamada hem sıvı ilaçlar kullanılır hem de jel ve benzeri ilaçlar kullanılır. Kalorifer böceği ilaçlamasını yapan kişilerin mutlaka uzman bir ilaçlama firması olması gerekir. İlaçlamayı bilmeyen kişilerin ilaçlaması hem yasaktır hem de tehlikelidir. Korsan kişilerin kullanacağı bir yanlış ilaç veya ilaçlama metodu ortamda tüm canlılara zarar verebilir. İlaçlama şirketi olarak sağlık bakanlığından onaylı ve yasal bir firmayız. Her türlü böcek, haşere ve kemirgene karşı ilaçlamamız vardır. Haşere ile mücadelede tüm uygulamalarımız hem ekonomik hem de garantilidir. Şirket olarak bize danışmadan asla ilaçlama yaptırmayın. Her türlü ilaçlama uygulaması için 7gün 24 saat bize ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Salyangoz başlıklı makalemizde Salyangoz İlaçlama, Salyangoz ile Mücadele ve Salyangoz Nedir hakkında bilgiler verilmektedir.