Evde böcek neden olur?

Sorusu, evini periyodik olarak temizleyen ve hijyenik tutan pek çok ev ve iş yeri sahibi tarafından merak edilen önemli sorulardan biridir. Evde böcek ve böcek türlerinin olmasının bazı temel nedenleri bulunmaktadır. Bu temel nedenler arasında, doğal ortamlarında yereli anlamda, besin kaynağı bulamayan böcekler, doğrudan insanların yaşam alanlarına yüz çevirirler. Evde böcek neden olur? Sorusuna İkinci etken ise; böcek türlerinin barınma ihtiyaçlarıdır. Böcekler, insanların yaşam alanlarında barınabilecekleri kapalı bir mekan ararlar. Çevre etkenlerinde zarar görmemek için böcekler, insanların sahasında özellikle de kör noktalarda yuva yapmayı tercih ederler.

Evde böcek neden olur? Sorusunun son durağı ise; çiftleşme, üreme ve çoğalma durumlarıdır. Böcekler, sıcak ve kimsenin ayak basmadığı alanlarda üreme işlevlerini gerçekleştirirler. Bu yüzden yaşam koşullarınız ne olursa olsun, böcek ve böcek türlerini evinize davet edecek geçerli nedenler bulunmaktadır. Evde böcek neden olur? Sorusunun diğer alt nedenleri de, böceklerin evlerimize kadar nasıl ulaştığıdır.

  • Duvar çatlakları, ahşap yapılı evlerde oluşan yarıklar,
  • Açık unutulan kapı ve pencereler,
  • Yere dökülen besin kırıntıları,
  • Şekerli sıvı besinler,
  • Sürpriz bir şekilde dışarıdan satın aldığınız bir eşyanın içinden,
  • Mutfakta, banyoda, tuvalette ve lavabo boruları arasında,
  • Tesisat boruları arasında oluşan boşluklardan böcekler kolaylıkla eve girebilirler.

Evde neden böcek olur? Sorusunu yanıtları aşağı yukarı anlaşılmıştır. Yeryüzünde insanlar var oldukça, nefes aldıkları sahalarda her zaman böcekler olacaktır.

Evdeki Böcekler ile Mücadele

Evdeki böcekler ile mücadele etmenin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Sadece bireysel olarak böceklere mücadele konusunda yetersiz olacağınız bilinmelidir. Bu konuda dışarıdan destek alınması gerektiği unutulmamalıdır. Evdeki böcekler ile mücadele etmenin doğal yöntemleri olduğu gibi, ilaçlama şirketleri aracılığı ile de destek alınarak mücadele sonlandırılabilir.

Böcekler genellikle ev ortamlarında geceleri aktif olmaktadır. Bu böcekler genellikle, hamamböceği, kalorifer böceği, kakalak, karafatma, akrep, pire ve kene çeşitleridir. Evdeki böcekler ile mücadele yöntemlerinde genellikle, Jel ilaçlama ve Sıvı ilaçlama ile sağlanmaktadır. Böcek ilaçlama üzerinde etkili ve tesirli olan bu ilaçlama yöntemleri ile yaşam alanlarınızı kolayca kontrol altına alabilirsiniz.

Evdeki Böceklerden Kurtulmanın yolları?

Evdeki böceklerden kurtulmanın yolları arasında en kesin ve en kestirme yol ilaçlama yaptırmaktır. İlaçlama yaptıran pek çok kişi ve kurum yaşam alanlarında böcek türlerinden kurtulmaktadırlar. Böcekler baş edilmesi güç haşereler arasındadır. Tek tek mücadele etmek neredeyse imkansızdır. Çünkü böcekler toplu olarak yaşamaktadırlar. Evdeki böceklerden kurtulma yolları arasında tercih edeceğiniz ilaçlama firması tarafından, yapılacak olan tespitler sonucunda, hem canlı böcek türleri, hem de böceklerin yuvalarında barındırdıkları lavra ve yumurtalardan kurtulabilirsiniz.

 

Evdeki Böceklerden Hastalık bulaşır mı?

Evdeki böceklerden hastalıklar bulaşır mı? Uzmanlar ve yapılan araştırmalar sonucunda, böcek türlerinin çeşitli salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden oldukları tespit edilmiştir. Böcekler, haşere türleri içinde, mikrop bulaştıran varlıklardır.

Aynı zamanda bazı böcek türleri ısırma ve zehirleme özelliklerine sahiptirler. Evdeki böceklerden hastalık bulaşır mı? Diye bir algı karşısında elbette bulaşıcı hastalıklara neden olmaktadırlar. Bu hastalıklar, humma, verem, kırım Kongo kanamalı ateşi, cüzzam, cilt hastalıkları ve alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedirler.

Bir önceki yazımız olan Deri böceği mücadelesi nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.