Kalorifer Böceği İle Mücadele

Dünya üzerinde en fazla türe sahip olan böceklerden biridir. Gündüzleri yuvasına çekilen böcek geceleri besin arayışı içinde olur. Aktif halde gezinebilir. Gezindiği alanlarda çeşitli dışkı ve salgılarını bırakması ile insanlara hastalık bulaştırır. Yapılan araştırmalar sonucunda insanlara en fazla hastalık bulaştıran canlının kalorifer böceği olduğu anlaşılmıştır. Ev içlerine açık kapılardan kanalizasyon çukurlarından su borularından depolardan gelirler. Çok zaman geçmeden de bulundukları bölgeleri böceklerin istilasına uğratırlar. Dışarıdan hiçbir mücadeleye uğramadıkları sürece yaklaşık olarak bir yıl kadar yaşarlar. Kanatsız canlılardır. Erkek olan böcek de kanat bulunur. Kalorifer böceği yumurtaları 50 gün içerisinde olgunlaşır ve kısa zamanda üremeye başlar.

Kalorifer böceği ilaçlama yılın belirli zaman aralıklarında mutlaka tekrarlanmalıdır. Bu böcek türünün yapısında iskelet bulunmaz. Sert kabuklara sahiptirler. Ezilerek öldürülmeleri olası bir durum değildir. Kafası koptuktan sonra bir süre yaşayabilir. Açlığa bir ay susuzluğa da 10 gün kadar dayanabilmektedir. Bu derece güçlü bir yapıya sahip olan böceğin bireysel olarak yapılacak olan uygulamalara olumlu cevap vermesi olası değildir. Kalorifer böceği ilaçlama yapılarak yok edilebilirler. Bu da güvenilir firmalar tarafından yapıldığında olabilir. Bu böcek her türlü mikrop ve bakteriyi taşımakta olan canlıdır. Erkek kalorifer böceği kanatlarını uçmak için kullanmaz. Güçlü ayak yapısına sahip olduklarından dolayı bir binayı bir gecede komple gezebilirler. Kalorifer böceği ilaçlama sağlık bakanlığınca onaylı olan firmalar tarafından yapılmalıdır. Dışarıdan alınan ilaçlar ya da korsan firmaların kullanmış oldukları ilaçlar ile bu canlıdan kurtulmak söz konusu değildir. Ne yazık ki korsa firmaların kucağına düşmüş insanlar oldukça fazla. Hem maddi anlamda hem de sağlık anlamında zarar uğramakta olan insanlar geçte olsa bu canlıların güvenilir ve kaliteli hizmet sunmakta olan kalorifer böceği ilaçlaması yapan şirketler tarafından yok edilebileceklerini anlamışlardır. Kalorifer böceği ilaçlama da jel ilaçlama ve sıvı ilaçlama yöntemi kullanılmaktadır. Açık ve kapalı alanların tümünde hizmet vermekte olan firmamızdan yardım alabilirsiniz.

Sağlık bakanlığınca onaylı olan kalorifer böceği ilaçlama firmamız müşterilerinin memnuiyetlerini sağlamak adına her şeyi yaparlar. En birinci hedefleri onların sağlıklarını tehlikeye atmadan haşerelerden kurtulmalarını sağlamaktır. Böcekler yaşam alanlarımız he anlamda etkileyen canlılardır. Gerek bulaştırmış oldukları hastalılar gerekse eşyalarımıza vermiş oldukları zararlardan dolayı maddi sıkıntılar yaşatmaları bizler için birer büyük sorundur. Kalorifer böceği ilaçlama evde uygulandığında açıkta bırakılan yiyeceklerin mutlaka kapalı kaplara kaldırılması gerekir. Mutfak araç ve gereçlerin güzel muhafaza edilmesi gerekir. Kalorifer böceği ilaçlama firmaları sağlık bakanlığınca onaylı olup yasal olan tüm belgelere sahiptirler. Açık ve kapalı alanların tümünde hizmet vermekte olan firmamız ile günün her saati iletişim halinde olabilirsiniz. Bu canlılardan kurtulmanın tek yolu güvenilir firmalardan yardım almak ile mümkündür.

Kalorifer böceği bir hamam böceği türüdür. Kalorifer böceği sıcak ortamları sever. Bu nedenle evlerde kombi peteklerinin altlarında, kalorifer peteklerinin altlarında sık görülürken, dış mekanlarda ise fırın, lokanta ve restaurant gibi alanlarda sık görülürler. Dünyanın her kıtasında uaşayabilen hamam böceklerinin 3000’den fazla türü bulunmaktadır.

Hamam böceklerinin tüm özellikleri kalorifer böcekleri için geçerlidir. Kalorifer böcekleri de gündüzleri pasif iken, geceleri ortaya çıkarlar ve mutfak ile kiler gibi alanlarda tüm gece dolaşarak yiyecek ararlar. İnsanların yiyebildiği yada yiyemediği her türlü madde ile beslenmelerini sağlayabilenkalorifer böcekleri nişaştalı ve şekerli gıdaları çok severler. Renkleri çogunlukla kahverengi ve kızılımsı olan kalorifer böceklerinin boyları ortalama 1,5-2cm kadardır. Tüm hamam böceği türlerinde olduğu gibi kalorifer böceği de yumurtlama yöntemi ile çoğalır.

Dişi kalorifer böceği yumurtalarını sırtında taşıyarak gezdiği her yere bırakır. Belli bir süre ve sıcaklığın ardında açılan hamam böceği yumurtaları açılır. Kalorifer böceği yılda birçok defa deri değiştirir, yeni deri değiştirmiş bir kakalak böceğinin derisi beyaz, gözleri siyah olur. Yaklaşık 8 saat sonra asıl rengini almaya ve koyulaşmaya başlayan kalorifer böceklerinde de tüm hamam böceği türlerinde olduğu gibi, sırtlarında kendilerinin koruyan kitin maddesi vardır.

Çok hızlı hareket eden ve çok sayıda üreyen kalorifer böcekleri ile mücadele etmek zordur. Hamam böceği türleri kolay kolay ölmezler. Hamam böceklerinden kurtulmak için, bireysel mücadele etmek mümkün değildir. Hamam böceklerinden korunmak için ilaçlama şirketlerinden destek alınmalıdır. Kalorifer böceği ilaçlaması ve her türlü hamam böceği ilaçlamalarında Başarı ilaçlama şirketimiz lider firmalardan biridir.

Bir önceki yazımız olan Kalorifer Böceği İlaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.