Fare İlaçalama Beylikdüzü

Fare, omurgalı ve memeli hayvanlar gurubunda incelenen, vücutlarında iskelet sistemi olan canlılardır. Çok keskin burun yapısına sahip fare, baş kısmındaki iki adet dış kulak ile çok iyi işitir. İki adet göz, uzun bir kuyruk, güçlü bir ağız yapısı ve dört adet ayağa sahiptir. Çok hızlı hareket eden, çok hızlı üreyen fare ile mücadele etmek oldukça zordur.Fare lağım da dahil olmak üzere pis yerlerde dolaşıp insanların haşam alanlarına kadar girerek hastalık mikropları taşır. Enfeksiyon hastalıkları, veba, tifüs, humma, verem, grip gibi hastalıkların bulaşmasına sebep olur. İnsanların eşyalarına, tarım alanlarına zarar verdiği gibi besinlerine de ortak olur. Ayrıca uyku halindeki insanların kulak, dudak ve parmaklarını kemirir.Fare ile mücadele de kişisel çabalar yeterli olmaz. Kesin çözüm için yasal çalışan ilaçlama şirketlerinden yardım alınmalıdır. Sağlık Bakanlığı ruhsatı ile çalışan ilaçlama şirketimiz 7/24 istediğiniz gün ve saatte fare ilaçlama hizmeti vermektedir.Fare ilaçlamada kullandığımız ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlardır ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlardır.Fare ilaçlama eğitimi almış personellerimiz tarafından sıvı ilaçlama ve yem ilaçlama yöntemi ile bu zararlılardan kurtulmanızı sağlıyoruz.Fare ile mücadele de kullandığımız sıvı ilaçlama yönteminde ortamdaki fareden hızlı bir şekilde kurtulup,yem ilaçlama yöntemi ile de dışarıdan gelebilecek diğer farelere önlem alarak %100 garantili kesin çözüm sağlıyoruz.Fare ile mücadele için müşteri hizmetleri temsilcilerimizi 7/24 arayabilir fare ilaçlama hizmeti alabilirsiniz.

Dünyadana insanların dışında sayıları en fazla olan memeliler sıçan ve farelerdir. Fareler yaşadıkları pis ortamlardan dolayı 250 den fazla patoje organizme yani virüs,veba,heğatit b,bakteri,mantar ve artropod gibi bir çok hastalığı taşıyıcı olarak taşırlar.Fareler,hastalık ve enfeksiyonlara neden olan etkenlerin doğal olarak omurgalı hayvanlar ve insanlar arasında taşındırlar.Bu hastalıklarda rol oynayan organizmalar arasında basiller,spiroketler,rickettsia lar, virus lar ve nematodlar bulunur. Farelerin alt ve üst çenelerinde,kesici ön dişlerin arka kısmında hiç dişi bulunmayan bir kısım vardır.

Farelere Karşı Önlemler

Farelere karşı evlerimizde,apartmanlarımızda önlem anlamaya başlamadan önce fareleri iyi tanımamız ve bu kemirgenlerin ne kadar hızlıiatletik ve çevik kabiliyetli canlılar olduğu iyi bilinmesi gerekmektedir.
Fareler çok iyi kazılardır ve gennelikle müstakil bahçeli evlere toprak altından kazarak girerler. Toprakta yatay uzunluğu bir kaç metre olcak şekilde bir fare 400 mm kadar toprağı kazıyarak ilerleye bilmektedir. Aynı zamandan bütün fareler çok iyi bir tırmanıcıdır rahatlıkla bir ağaca,düz duvara veya apartmanların orta katlarına kadar tırmana bilirler.Farelerin bilinen en önemli özelliği kuyruklarının geçebildiği her noktadan geçebilmeleridir. Binaların tepesinden diğer binaya elektrik kabloları üzerinden gidebilirler, Binaların tepesinden zemine asansör boşluğundan geçerek gidebilirler. Sıçanlar ayrıca duvarların arasında, kanalizasyon boruları içinde ve hatta çapı 100mm. yi geçmeyen dikey borular içinde tüneyebilirler.

Fareler kemirgenler arasında en şüpeci olan canlılardır. Karşılarına çıkan yeni bir yiyecekten yemektense ilk başta koklar ve genelikle uzaklaşma eğilimleri gösterirler. Buna şüpecilik duygusuna fare kapanına konulmuş bir salam,peynir,fare zehiri de dahildir.Fareler yeni gördükleri bu yiyecekleri bir kaç gün sonra tekrar aynı nokta gördüklerinde sonra alışacak ve yemeye başlıycaktır.Bu sebepten dolayı fareler ile mücadele sabırlı olmamız ve koyduğumuz fare zehirlerini 1 hafta boyunca sabit bir bölgede bırakmamız gerekmektedir. Yapılan araştırmalar farelerin yeni bir yiyeceği rahatlıkla yemesinin 3 ile 5 gün sürdüğünü ancak fare kapanında bulunan yemi yemek için tuzağa girme cesaretinin 10 gün kadar sürdüğünü göstermektedir. Sıçanlar ise,farelerden farkı olarak yeni gördükleri bir yemi keşfetme içgüdüsünde bulunurlar.Bu özelliklerinde dolayı sıçanlar yeni buldukları yemi direk yerler..

 

Bir önceki yazımız olan Fare Nasıl Ürer başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.